Velkommen til institutionen

Haraldsgården er en stor selvejende institution bestående af vuggestue, minihave, børnehave og, så er vi en døgnåben daginstitution. Vi ligger på grænsen mellem Østerbro og Nørrebro og modtager børn fra hele Københavns kommune.

 

Fakta

Vores normering:

Vuggestue 75 pladser

Børnehave 95 pladser

Basis 14 pladser

Antal medarbejdere: ca. 50

Budget: ca. 30 millioner

 

Rammerne

Vi har, når vi selv skal sige det, nogle af de bedste rammer set i København, et kæmpe hus med alle muligheder, hele tre haver/legepladser, en stor boldbane samt en naturbase og to kolonihaver i Byoacen. Vi store bus kører hver dag med en gruppe børnehavebørn ud i naturen og vores minibus kører på mindre ture, 6 børn og 2 voksne. Endvidere har vi ladcykler der tager på mindre og nærværende ture med de mindste.

 

Selv om vi er en stor institution, dyrker vi ’Det små i det store’!

I en stor institution er det vigtigt at indarbejde og fastholde tanken om ’det små i det store’, hvor det små er mit sted, det større er vores sted, f.eks. haverne/legepladserne, og det store er den helhed, som vi og vores alle er en del af. Det kræver særlig opmærksomhed og opfindsomhed at få de tre størrelser til at være sammenhængende.

 

Vi er en certificeret idrætsinstitution og har Natur og udeliv som vores anden profil. Endvidere arbejder vi med Marte Meos grundprincipper i anerkendende kommunikation og så tager vi alt det bedste fra forskellige pædagogikker og praksisser og gør til vores eget.

 

Grundlæggende skal alle børn have en fast base, et sted hvor de hører til, hvor de samles med faste voksne og venner.

 

Vi har driftsoverenskomst med Københavns kommune og vores paraplyorganisation er FOBU.

 

Haraldsgårdens bygninger er ejet af Taksigelseskirken der ligger på Jagtvej 165. Vi har et godt tæt samarbejde med kirken og menighedsplejen, og præsten Lars Petersen er formand for vores institutionsbestyrelse.

 

 

Følg barnets hverdag og trivsel på KbhBarn

I Børne- og Ungdomsforvaltningen i Københavns Kommune værdsætter vi det tætte samarbejde med forældrene. 

Derfor har alle forældre i kommunale og selvejende institutioner nu mulighed for at få adgang til hurtigere og lettere dialog med deres barns institution.

Systemet der gør dette muligt hedder KbhBarn. KbhBarn gør det muligt at følge barnets hverdag og trivsel digitalt via hjemmeside, intranet og apps.